Hlíva s kuřecími nudličkami

Hlíva s kuřecími nudličkami

Suroviny

400 g kuřecího masa, 300 g hlívy ústřičné, 200 g mražených zelených fazolek, 3 lžíce škrobové moučky, 1 dl bílého vína (lze nahradit vývarem), 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 1 špetka mleté skořice, červená mletá chilli paprička, sůl

Příprava

Kuřecí maso a omytou hlívu nakrájíme na větší nudličky, lehce je osolíme, posypeme trochou chilli a skořicí a necháme chvilku odpočinout. Fazolky necháme rozmrznout a překrojíme je na půlky. Maso s houbami posypeme škrobovou moučkou (maso během odležení zvlhne a krásně se škrobem obalí). V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj maso s houbami a hodně zprudka vše opečeme (maso by se mělo opéct jen doběla a velmi rychle, aby zůstalo šťavnaté). Přidáme fazolky, přilijeme víno (nebo vývar) a sójovou omáčku a prudce povaříme. Pak vše promícháme, dochutíme prolisovaným česnekem, chilli, případně ještě trochou sójové omáčky a podáváme nejlépe s rýží.