Rizoto s cuketou a žampiony

Rizoto s cuketou a žampiony

Suroviny

120 g rýže, 350 g cukety, 5 větších žampionů,1 malá cibule, zeleninový nebo drůbeží vývar, olivový olej, sůl, pepř, 1-2 stroužky česneku, bazalka, petrželka, pažitka, parmazán

Příprava

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji do sklovata, pak vsypeme propláchnutou rýži, krátce osmahneme a podlijeme vývarem. Vývar podle potřeby doléváme a dusíme do měkka. Mezitím si na oleji osmahneme žampiony nakrájené na silnější plátky, osolíme a opékáme téměř do měkka. Pak přidáme cuketu nastrouhanou nahrubo, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Ještě chvilku podusíme, ale jen krátce, aby cuketa zůstala křupavá. Dochutíme bylinkami a smícháme s rýží. Na talíři posypeme strouhaným parmazánem.